Pasty / Gnocchi / Risotto

Najstarsze i zarazem najlepiej rozpoznawane specjały kuchni włoskiej. Wyśmienite kluseczki ziemniaczane oraz wybitnie przyrządzone prawdziwie włoskie makarony.
1. Aglio Olio (spaghetti)
Spaghetti, czosnek, peperoncino, pomidorki cherry, bazylia oliwa Extra Vergine, natka, ser Grana Padano
36zł
2. Spaghetti alla Carbonara
Spaghetti, Guanciale, Pecorino Romano DOP, Parmigiano Reggiano, żółtko, świeżo mielony pieprz
43zł
3. Rigatoni all’ amatriciana (rigatoni)
Rigatoni, Guanciale, cebula, sos pomidorowy ser Pecorino Romano DOP, oliwa Extra Vergine
43zł
4. Penne Rigate all’arrabbiata (penne)
Penne, peperoncino, czosnek, sos pomidorowy pietruszka, Parmigiano Reggiano, oliwa Extra Vergine
38zł
5. Gorgonzola con Pollo (tagliatelle)
Tagliatelle, kurczak, gorgonzola, szpinak, suszony pomidor, śmietana, gruszka
46zł
6. Zingarella con gamberi
Tagliatelle, krewetki 16/20 (5 szt.), papryka, czosnek, cebula, miód, peperoncino, sos winno-maślany, natka pietruszki, oliwa Extra Vergine
46zł
7. Paccheri z krewetkami na musie z zielonego groszku
Paccheri, krewetki 16/20 (5szt.), groszek zielony, ser Grana Padano, białe wino, pomidorki cherry, oliwa Extra Vergine
46zł
8. Di Sepia (czarne tagliatelle)
Tagliatelle nero di sepia, krewetki 16/20 (5 szt), mule, białe wino, czosnek, natka, sos pomidorowy, oliwa Extra Vergine
46zł
9. Gnocchi faszerowane kozim serem na maśle truflowym
Gnocchi z kozim serem, masło truflowe, Vellutata z czarnymi truflami, ser Grana Padano, oliwa Extra Vergine
43zł
10. Chicche con gamberi na 4 serach
Chicche( gnocchi trzy kolory) Krewetki 16/20 (5szt.), ser Parmigiano Reggiano, Gorgonzola, Pecorino Romano, śmietana
46zł
11. Farfalle (kokardki) z łososiem, cukinią i pomidorkami Carbone
Makaron Farfalle, świeży łosoś, cukinia pomidorki Carbone, sól, natka
37zł
12. Risotto ai frutti di mare
Ryż Arborio, małże, krewetki 16/20, mule, vongole, mątwa, białe wino, pomidorki cherry, oliwa Extra Vergine
58zł