Przekąski

Bogaty wybór włoskich przystawek. Przygotowanych wedle tradycyjnych receptur. Elegancko i stylowo podanych. Lekkich i delikatnych w smaku, znakomicie zaostrzających apetyt przed daniem głównym.
Focaccia z rozmarynem
(na ciepło)
Tradycyjne, cienkie włoskie pieczywo, sól, rozmaryn, oliwa Extra Vergine
26zł
Gricia
(na ciepło)
chlebek, wypiekany w piecu, guanciale, ser owczy Pecorino Romano DOP, świeżomielony pieprz
33zł
Parma lub Spianata – kanapka z pieca
(na ciepło)
Mozzarella, szynka parmeńsk / salami pikante Fiorucci [dojrzewająca], rukola, pomidorki cherry, Grana Padano DOP
33zł
Krewetki all peppe verde 7 szt.
(na ciepło)
Krewetki Balck Tiger, sosie winno-maślanym, sól, pieprz marynowany, natka pietruszki, focaccia
49zł
Antipasti 2/3 osoby
(na zimno)
deska włoskich długo dojrzewających wędlin oraz serów, oliwki, suszony pomidor
67zł
Carpaccio di filetto di manzo
(na zimno)
120g polędwicy wołowej, rukola, cytryna, sól, pieprz, Grana Padano, oliwa Extra Vergine, focaccia
46zł
Tatar z polęwicy wołowej
(na zimno)
120 g siekanej polędwicy wołowej, cebulka, pieczarka, ogórek kiszony, oliwa Extra Vergine, żółtko, pieprz, sól, focaccia
46zł
Bruschetta
(na zimno)
Salsa pomidorowa, pesto bazyliowe, szynka parmeńska ser Grana Padano DOP
31zł